Ilmalämpöpumppu säästää jopa puolet lämmityskuluista

Edullisempaa asumista ilmalämpöpumpun avulla

Ilmalämpöpumppu tuo säästöä niin kukkarolle kuin ympäristöllekin. Listasimme syyt, miksi ilmalämpöpumppu on ehdoton hankinta niille, jotka haluavat pitää asumiskustannukset matalalla ja kiinteistön arvon korkealla.

1. Ilmalämpöpumppu puolittaa lämmityskulut

Jos lämpöpumpuista kannattaa muistaa yksi fakta, se on tämä: ilmalämpöpumpun hankkiminen lämmityksen lisälaitteeksi voi jopa puolittaa talon lämmityskustannukset. Saavutetun säästön määrä riippuu talon koosta, päälämmönlähteestä ja rakenteesta. Suurimmat säästöt saadaan sähkö- tai öljylämmitteisissä kohteissa, joissa ei ole tehty energiaremonttia.

Saavutetun säästön määrä riippuu myös valitusta pumpusta ja sen todellisesta hyötysuhteesta Suomen sääoloissa. Pohjoisen olosuhteisiin suunnitellut ilmalämpöpumput tehostavat lämmitystä vielä –30 asteen pakkasellakin. 

2. Lämpöpumppu alkaa heti maksaa itseään takaisin

Vaikka lämpöpumpun hankintahinta voi äkkiseltään vaikuttaa korkealta, ei tule unohtaa, kuinka merkittävästi pumppu säästää lämmityskuluja. Kuten edellä todettu, korkean hyötysuhteen pumppu voi pienentää lämmityskulut puoleen entisestä, joten parhaassa tapauksessa lämpöpumppu on leikannut lämmitykuluja hankintahintansa verran jo muutamassa vuodessa. 

Jos hankit ilmalämpöpumpun rahoituksella tai osamaksulla, et edes juurikaan tarvitse omaa investointia, koska säästät kuukausitasolla lämmityiskuluissa enemmän kuin lyhennät luottoa korkoineen.

3. Ilmalämpöpumppu pitää kustannukset kurissa jatkossakin

Kun valitset lämpöpumpun, jonka hyötysuhde on testattu Suomen sääolosuhteissa, saat yhdellä hankinnalla ja helpolla asennustoimenpiteellä säästöä vuosiksi eteenpäin. Vaikka lämmitysenergian hinta nousisi, ilmalämpöpumpun takaama matalampi energiankulutus varmistaa, etteivät korotukset rokota lompakkoa yhtä paljon.

 4. Ilmalämpöpumppu nostaa asunnon arvoa

Ilmalämpöpumppu ei vaikuta ainoastaan kustannusten alentamiseen, vaan myös kiinteistön jälleenmyyntiarvon nousuun. Nykyaikaisella, Suomen sääolosuhteisiin suunnitellulla lämpöpumpulla varustettu talo on helpompi myydä, sillä nykyaikaiset ostajat arvostavat moderneja laitteita, alhaista sähkönkulutusta sekä pumpun tuomaa asumismukavuutta.

Kiinnostuitko? Ota yhteys lähimpään jälleenmyyjään!