Pienempi asumisen hiilijalanjälki ilmalämpöpumpun avulla

Pienempi asumisen hiilijalanjälki ilmalämpöpumpun avulla

Asuminen ja asuintalojen lämmittäminen ovat yksilön kannalta merkittävä ympäristökysymys. Keräsimme artikkeliin tärkeimmät syyt, miksi ilmalämpöpumppu on omista ympäristövaikutuksistaan tarkan valinta.

1. Kodin lämmittäminen on suurin yksittäinen päästö

Kotitalouksien suurin hiilidioksidipäästöjen lähde on talojen lämmitys. Parantamalla asuintalojen energiatehokkuutta ilmalämpöpumpulla ei säästetä siis pelkästään euroja, vaan myös pienennetään asumisen hiilipäästöjä. Ilmalämpöpumppujen käyttämä ilmasta otettava aurinkoenergia onkin yksi ympäristön kannalta tehokkaimmista lämmitys- ja viilennysmenetelmistä.   

Uusimmat pumppumallit tuottavat jopa viisinkertaisesti lämpöä verrattuna laitteen käyttämään sähkömäärään, kunhan lämpöpumppu on valittu, mitoitettu ja asennettu asiantuntevasti. Suomen sääoloihin suunnitellut pumput lämmittävät pelkkää lämpöpatteria tehokkaammin vielä kolmenkymmenenkin pakkasasteen tietämillä.

2. Käyttämällä vähemmän sähköä käytät vähemmän fossiilisia polttoaineita

Ympäristön kannalta energian tuotantotavalla on suuri merkitys. Fossiilisiin polttoaineisiin perustuva sähkö- tai öljylämmitys tuottaa paljon hiilidioksidipäästöjä, joten ympäristönäkökulmasta on hyvä, että fossiiliset polttoaineet voidaan edes osittain korvata uusiutuvalla energialla, kuten ilmalämpöpumpun keräämällä aurinkoenergialla.

Ilmalämpöpumppu on aina toisen lämmitysjärjestelmän lisälaite, mutta vaihtamalla lämmitysmuodon ilma-vesi-lämpöpumppuun tai maalämpöpumppuun voidaan fossiilisista polttoaineista luopua kokonaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteys lähimpään jälleenmyyjään!