Pajavirta Oy – A-energiaratkaisujen jälleenmyyjä

Tämänkertainen blogitekstimme esittelee teille Pajavirta Oy:n, A-energiaratkaisujen Turun seudun jälleenmyyjän, joka on erikoistunut mm. INNOVA ilmalämpöpumppujen myyntiin – ratkaisuun, joka tuo tehokkuutta ja säästöjä kodin lämmityksessä ja mukavuutta viilennyksellä.

Pajavirta Oy 

Vuonna 2008 perustettu Pajavirta on asiantuntijaorganisaatio, joka aloitti insinööri- ja talotekniikkapalveluista sekä teknisestä konsultoinnista ja ohjelmoinnista. Vuodesta 2014 alkaen yritys on toiminut osakeyhtiönä, jota pyörittää perheen isä Jukka Virtanen ja mukana toiminnassa ovat hänen poikansa Ville ja Jani. Pajavirta Oy:lla on toimipiste Tuotekadulla Raisiossa.

Pajavirran valikoima on monipuolinen. Yksityisasiakkaille tarjotaan muun muassa pienrakennushankkeiden kustannusarvioita ja kilpailutusta, tuotetaan vastaavan työnjohtajan ja pihasuunnittelun palveluita. Talotekniikkapalveluissa autetaan asiakkaita energia- ja vedenkulutuksen mittaamisessa. Yrityksille Pajavirta tekee mm. teollisuuden 3D-mittauksia ja erilaisia ohjelmistokehitykseen liittyviä palveluita.

A-energiaratkaisut ja INNOVA yhteistyö

Pajavirta aloitti INNOVA ilmalämpöpumppujen myynnin ja asennuksen, kun koronaepidemian myötä muu myynti väheni. Nyt INNOVA ilmalämpöpumppuja on myyty ja asennettu jo kolmatta vuotta. Lämpöpumpun voi hankkia Pajavirralta tarvittaessa myös rahoituksella.

Asiakaskunta, jota Pajavirta haluaa palvella kaikkiajotka etsivät edullisempia lämmitysvaihtoehtoja, kuten sähkölämmityksen korvaamista tai asumisviihtyvyyden parantamista eli viilennystä. Puolet asiakkaista hakee ratkaisuja viilennykseen ja puolet lämmitykseen.

Erityisesti vanhempi ikäluokka on löytänyt ilmalämpöpumput mieluisaksi vaihtoehdoksi. Lämpöpumput ovat kustannustehokkaita verrattuna vesi-ilmalämpöpumppuihin tai maalämpöön, ja ne sopivat myös asunto-osakeyhtiöissä asuville, jotka ovat kasvava asiakassegmentti lakimuutoksen ansiosta.

Lämpöpumput tekevät tuloaan taloyhtiöihin

Kerros- ja rivitalohuoneistoihin saa nykyisin asentaa tietyin varauksin ilmalämpöpumpun. Kaukolämmössä olevissa rakennuksissa lämpöpumppua käytetään pääosin huoneistokohtaiseen viilennykseen ja INNOVA tuoteperheestä löytyykin tähän erinomaisesti soveltuva Breeze.

Taloyhtiöiden osalta Jukka Virtanen opastaa taloyhtiöpäättäjiä pysähtymään pohtimaan lämpöpumppuasennuksien pelisääntöjä. Laki ei mahdollista enää pumppujen asentamisen kieltämistä ja toisaalta asennuksessa tehdään mahdollisesti julkisivuun ja talon rakenteisiin liittyviä muutoksia. Myös sähköteknisesti asianmukainen ja turvallinen toteutus, paloturvallisuusasioiden huomiointi sekä tärinän vaimennus ja kondenssiveden asianmukainen ohjaus kannattaa suunnitella ja määrittää yhtenäisesti.

”Taloyhtiöiden kannattaa ehdottomasti harkita lämpöpumppujen osalta yhteishankintaa ja suunnitteluttaa yhdenmukainen toteutus ammattitaitoisella tekijällä. Myös takuu- ja huoltoasiat helpottuvat, kun kumppaniksi on valittu laadukas toimittaja”, sanoo Jukka Virtanen.

Osana A-energiaratkaisujen ketjua 

Toiminta-alueena Pajavirta keskittyy pääasiassa 50-70 kilometrin säteelle Raisiosta, kattaen muun muassa Salon, Loimaan ja Turun saariston. Vaikka yritys voisi teoriassa laajentaa toiminta-aluettaan, matkakulut ja tuotevastuuasiat asettavat luonnolliset rajat.

Yhteistyö A-energiaratkaisujen kanssa nähdään Pajavirrassa myönteisenä, sillä se tuo mukanaan ketjun laadun leiman ja paremmat toiminnan ehdot. Ketju on vielä alkuvaiheessa, mutta sen rakenteessa on havaittu paljon potentiaalia. Ville Virtanen kehuu erityisesti Ahlsellin vastuumyyjä Niko Ojalaa: ”Niko on osoittanut omistautuneensa yhteistyön kehittämiseen” ja hän saa myös Jukalta vilpitöntä tunnustusta ja kiitosta hyvin tehdystä työstä.

INNOVA lämpöpumppujen suhteen kokemukset ovat olleet myönteisiä. Valikoima on riittävän laaja ja tarjoaa suorituskykyä hyvään hintaan. Asennettavuudeltaan ne ovat asiallisia. Ainoana haasteena Jukka näkee, että Titanium-mallin sisäyksikkö voisi olla kompaktimpi. Sen tekninen suorituskyky on erinomainen ja siksi se on suosittu malli.

Vinkkejä kuluttajalle, joka pohtii lämpöpumpun hankintaa

Kilpailun osalta kevään aikana hintataso on ollut laskussa. Vaikka markkinoilla tulee vastaan erittäin halpoja tarjouksia, Jukka Virtanen korostaa kuitenkin laadun merkitystä: ”Kaikkien asennusten tulee sisältää lain vaatimat vaiheet eli mm. vuototestaukset, painetestit typellä ja riittävät tyhjiöinnit. Asennuksesta on laadittava myös asianmukainen dokumentaatio.”

Valitsemalla Pajavirta Oy:n ja INNOVA ilmalämpöpumput saat paitsi kustannustehokkaan ja ympäristöystävällisen ratkaisun kotiisi, myös asiantuntevan palvelun, jossa laatu ja luotettavuus ovat etusijalla. Lämpöpumppuinvestointi on viisas päätös niin lompakollesi kuin planeetallemmekin. Tutustu rohkeasti Pajavirta Oy:n palveluihin ja kysy lisää, kuinka voimme auttaa sinua löytämään parhaan lämpöratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.