Mukavampaa mökkielämää ilmalämpöpumpun avulla

Mukavampaa mökkielämää ilmalämpöpumpun avulla

Vapaa-ajan asunnolla ei pidä turhia stressata – varsinkaan sisälämpötilasta. Keräsimme artikkeliin tärkeimmät syyt, miksi ilmalämpöpumppu on ykkösvalinta niille, jotka haluavat ottaa mökillä rennosti.

1. Mökkikausi pitenee molemmista päistä

Ilmalämpöpumppu on ehdoton hankinta, kun mökkikesä tuntuu liian lyhyeltä. Mökillä viihtyy sekä keväällä että syksyllä huomattavasti pidempään, kun lämpöpumpun laaja toiminta-alue varmistaa miellyttävän sisälämpötilan ympäri vuoden. Oikein sijoitettu lämpöpumppu puhaltaa lämpöä tasaisesti koko tilaan, joten varpaatkaan eivät pääse jäätymään.

Mökkikausi lähtee käyntiin sujuvasti, kun ilmalämpöpumppu on kunnolla puhdistettu talven jäljiltä: sisäyksikön suodattimet pesty ja ulkoyksiköstä poistettu lehdet. 

2. Pumppu pitää mökin viileänä helteellä

Kun lämpötila ei ole vielä hellelukemissa, voi olla fiksua kokeilla ulkoilmalla viilentämistä. Kesähelteillä ilmalämpöpumppu on kuitenkin verraton mökin viilentäjä. Pumppu pystyy reagoimaan lämpötilan muutoksiin nopeasti, joten asumismukavuus pysyy huipussaan säällä kuin säällä. Koska ilmalämpöpumppu poistaa ilmasta kosteutta, jo muutaman asteen lämpötilan alennuksella ilma tuntuu viileältä ja raikkaalta. Myös pöly ja ötökät pysyvät ulkona, kun ikkunoita ei ole tarpeen pitää auki.

Ja mikä parasta: vaikka viilentäminen ilmalämpöpumpulla kuluttaa sähköä, pumpulla lämmittämisessä energiaa säästyy kuitenkin kesän kulutusta enemmän, joten lämpöpumpun käyttäjä jää silti säästetyssä energiassa voitolle.

3. Etäohjauksella mökki mukavaksi jo matkalta

Ilmalämpöpumpun etäohjauksen avulla mökin lämpötilan voi säätää sopivaksi jo vaikkapa parituntisen automatkan aikana, jolloin perillä odottaa viihtyisä ja miellyttävän viileä mökki kesällä ja lämmin mökki talviaikaan. 

4. Pidä mökki vaivattomasti sulana

Ilmalämpöpumppu huolehtii mökistä silloinkin, kun et ole itse paikalla. Etäohjauksen avulla pystyt pitämään mökin lämpötilaa silmällä ja muuttamaan tarvittaessa asetuksia kelin mukaan. Mökki pysyy sulana pienellä kulutuksella, kun ilmalämpöpumppu pidetään tavoitelämpötilassa ja päälämmönlähde, esimerkiksi sähköpatteri, noin nelisen astetta viileämpänä. Jos siis ylläpitolämpötilaksi halutaan esimerkiksi 10 astetta, patteri pidetään 5 asteessa ja lämpöpumppu kymmenessä. 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että ilmalämpöpumppu on aina lämmityksen lisälaite, ei ainoa lämmitysmuoto: mikäli haluat esimerkiksi vaihtaa öljylämmityksen kokonaan pienempipäästöiseen lämmitysmuotoon, tutustu ilma-vesilämpöpumppuihin

Ammattilainen osaa valita ilmalämpöpumpun kaikille mökeille

Ilmalämpöpumppu valitaan aina kohteen ja käyttötavan mukaan, sillä esitteen perusteella kaikista tehokkain pumppu ei suinkaan ole aina automaattisesti paras valinta. Sopiva ja oikein mitoitettu lämpöpumppu ei pelkästään toimi tehokkaammin, vaan on myös käyttöiältään pidempi. Siksi ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaakin ottaa laitteet tunteva ammattilainen avuksi alusta alkaen.

Esimerkiksi sekä koti- että mökkikäytössä suositussa Innova Balancessa kohtaavat erinomaiset ominaisuudet ja huokea hinta. Monille mökin omistajille myös edistyksellinen ja energiatehokas Innovan Titanium -malli on varmasti houkutteleva. 

Kiinnostuitko? Ota yhteys lähimpään jälleenmyyjääsi!